Изберете страница
#ФОРМулирай правата си

Психологически Консултации

Психологически консултации за жени, преживели нежелани последици от медицински операции – отстранен орган без изричното съгласие на пациента, засегнат орган или намалена функционалност на орган в следствие на операция, намалени репродуктивни способности в следствие на коремни операции, травмиращи преживявания и др.

3

Какво може да очаквате от психологическото консултиране в рамките на проекта:

E

Приемане и разбиране

E

Да разберете повече за себе си във връзките, които имате с вашите близки и приятели

E

Място да се свържете със своите емоции и чувствата, да ги разпознаете и назовете

E

Различни техники за работа с травмата като основни или допълващи в основния план на работа

E

Да бъдете подкрепени в преживяването на негативните мисли за себе си

E

метод психодинамично консултиране и/ или в съчетание с ЕМДР

Всяка медицинска интервенция е свързана с дълбоко лични преживявания

Милена Маринова

Психолог

Член на Дружеството на психолозите в България. Завършва магистратура по “Социална психология” във Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий”. Притежава опит в консултирането на хора, преживели насилие в продължение на 16 години, придобит при работа в държавната система за закрила на детето и социални грижи, като консултант в Център за възстановяване, консултиране и психотерапия към Фондация „Асоциация Анимус“ и като консултант към Сдружение „Рефлективно учене България”. Притежава множество допълнителни обучения и квалификации в сферата на психотерапията и психологическото консултиране, включително и завършено обучение по ЕМДР терапия. Професионалните ѝ интереси са в областта на психологичната травма и нейното отражение върху функционирането на хората, в това число и травмата от преживени медицински интервенции.

 

Връзката между психиката и тялото е много силна и затова нарушаването на физическите граници са свързани с негативни психични преживявания. Сексуалността и интимността са много лични теми за всяка жена и тя има право да ги разкрива само по своя воля и желание. Затова всяко нежелано и несъгласувано нахлуване в тези области в тялото, като например чрез медицинска интервенция, може да доведе до психична травма.

Записване

Място на провеждане: София, ул. 6-ти септември 33, ет. 6

Записване за безплатни психологически консултации можете да направите на тел. 088 9 89 08 75 – Катерина.

Или чрез избор на час в календара:

Записване за скайп Консултации

За записване за скайп консултации попълнете формата тук или се обадете на телефон 088 9 89 08 75.